Традицията повелява за Бъдни вечер на трапезата да има ошаф.
Ошафът го свързвам винаги с навечерието на Коледа, въпреки че може да носи здравословни ползи на наслада и през останалите месеци от зимата. Лесен е за приготвяне и няма да ви отнеме много
време, освен това носи онзи приказен аромат, който свързваме с празниците.
Необходими продукти:
Thinkstock/Guliver
2 шепи сушени плодове – ябълки, круши, сини сливи, череши, кайсии
щипка
цейлонска канела
5-6 зрънца
карамфил
2-3 листа индрише
Измийте плодовете, залейте ги с 5-6 чаени чаши вода и ги варете 2-3 минути до омекването на плодовете. Сложете канелата, карамфила и индришето и отстранете тенджерката от котлона. Оставете да се
запарят всички подправки.
- iNews
- Novinite
- Econ
- Jenite
- Div
- Sporta
- FitWell
- Sportuvai
- Peika
- Programata
- Doctoronline
- News in English
Ошаф
Традицията за Бъдни вечер
Добави коментар