Необходими продукти:
2-3 белтъка
1 ч.ч. кристална захар
1/2 ч.ч. ориз
1 пакетче масло
2-3 с.л. пудра захар
за сиропа:
150 г захар
500 мл вода
Начин на приготвяне:
* Счукайте ориза в хаванче и го смесете със захарта, маслото и 1 ч.ч. вода.
* Сварете сместа на умерен огън, докато се сгъсти, като не спирате да бъркате.
* След това я изсипете в намазнена тава на пласт с дебелина около 2 см и я изпечете във фурната, докато започне да се карамелизира.
* Извадете готовата халва от фурната и я залейте с хладък сироп, приготвен от водата и захарта.
* Оставете я да се охлади и я нарежете на парчета.
* Поднесете я гарнирана с разбитите на сняг белтъци.
Добави коментар