Необходими продукти
- тиквички - 1 брой
- патладжани - 1 брой
- чесън - няколко скилидки, на вкус
- чесън - 6 големи печени червени
- домати - 4 - 5 броя
- олио - на око
- захар- 1 ч.л.
- черен пипер
- сол
- магданоз - 1/2 връзка:
Начин на приготвяне
Патладжаните нарежете на филии, посолете, изчакайте да се отцеди горчивия сок, измийте и подсушете. Нарежете патладжаните и всички останали зеленчуци на дребно.
Загрейте около 100 мл олио и първо запържете чушките.
Добавете чесъна, патладжана и тиквичката, а след като поомекнат, добавете нарязаните на дребно или настъргани домати.
Хубаво объркайте манджата и овкусете с подправките. Оставете на котлона да се готви, като разбърквате редовно.
Лятната манджа трябва да остане на мазнина. Щом е готова, добавете скълцания магданоз. По желание поднесете с натрошено сирене и люта чушка.
Добави коментар