Пълнените чушки с извара на фурна са бързи за приготвяне и са изключително лека и приятна храна в големите горещини. От детските години си спомням, че баба ги приготвяше винаги когато
нямаше време. Друг сериозен позитив на рецептата на баба е, че чушките са изключително диетични и богати на протеини. Подходяща е за спортуващи, диетуващи хора както за вегетарианци и за хора
страдащи от
диабет или глутенова
непоносимост.
Лично аз предпочитам рецептата за пълнени чушки с извара на фурна да са приготвени с червени чушки, но вие спокойно можете да използвате зелени или да смесите двата вида.
Необходими продукти за 4 порции:
8 едри червени чушки
500 грама извара
150 грама козе сирене
2 супени лъжици зехтин
3 средно големи
яйца
щипка черен пипер
1 връзка
магданоз
1/2 чаена чаша вода
1/2 домат нарязани на малки парчета
Подготовката на гозбата ще ви отнеме около 10 минути. Вземете чушките и ги изчистете от семките и дръжките, измийте ги и във всяка чушка сложете по 1 супена лъжица вода. Подредете ги изправени,
така че водата от тях да не изтече. В дълбока купа смесете изварата, сиренето, яйцата, магданоза и черния пипер. Разбъркайте и започнете да пълните чушките. След като сте ги напълнили на финала
всяка чушка запечатайте с парченце домат. В тавичка сложете зехтина и подредете чушките, изсипете 1/2 чаената чаша вода и сложете на предварително загрята фурна за 30 минути на 180 градуса.
Сервирайте със сезонна салата, но също така можете да ги сервирате с лъжица кисело мляко овкусено с чесън и магданоз.
- iNews
- Novinite
- Econ
- Jenite
- Div
- Sporta
- FitWell
- Sportuvai
- Peika
- Programata
- Doctoronline
- News in English
Пълнени чушки с извара
С аромат на лято!
Добави коментар