Традиционното зимно гювече за всеки изглежда по различен начин, но в крайна сметка има съставки, които в повечето случаи се повтарят, именно бялото сирене и яйце.
Предлагам ви една рецепта, която по всяко време можете да я използвате и най-вече няма да ви отнеме много минути за приготвянето ѝ. Освен това можете да използвате системата какво имате в
хладилника. Лично аз залагам на разнообразието на зеленчуците.
Необходимо продукти:
Thinkstock/Guliver
1 червена чушка
1 глава кромид
1 скилидка чесън
5 броя чери домата или 200 милилитра консервирани
1 картоф
100 грама гъби
100 грама сирене
1 брой люта чушка
1 брой яйце
Поставете желаната от вас мазнина на дъното на гювечето, след което сложете картофите, гъбите, сиренето, лютата чушка и най-накрая доматите и яйцето. Сложете го да се пече в умерена фурна на 220
градуса до пълната му готовност. Гарнирайте го с магданоз и сервирайте със зелена салата.
- iNews
- Novinite
- Econ
- Jenite
- Div
- Sporta
- FitWell
- Sportuvai
- Peika
- Programata
- Doctoronline
- News in English
Традиционно зимно зеленчуково гювече
Уникално вкусно
Добави коментар