В началото на своята кариера балканската турбофолк икона Лепа Брена не беше така слаба и елегантна.
Много хора помнят думите на известния музикант Саша Попович, който безброй пъти разказва публично за това как Брена ги е шокирала, когато е отишла да кандидатства за вокалист на много популярната тогава група "Slatki greh".
Според него тя била много едра и пълничка, но имала обещаващ глас и затова всички членове на групата решили да й дадат шанс да покаже какво може.
Малко след началото на музикалната си кариера, Брена се справя с наднорменото тегло и през целия си живот намира идеалния начин да поддържа това идеално тегло. Диетата, която тя спазва от години, е съставена за пет дни.
През уикенда може да се отпусне малко и да комбинира нещо от предишните пет дни
Ето го 5-дневното меню, с което Лепа Брена успя да свали цели по 10 килограма за месец, предоставено от Novosti i Glossi:
Ден 1
Закуска: бъркани яйца с чушки и гъби.
Необходими са ви: 2 яйца, ½ чаша наситнени гъби, ½ чаша наситнена червена чушка, 20 г настърган кашкавал, 1,5 супени лъжици зехтин, 50 г меко сирене, сол и черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне: сложете съставките в купа, разбъркайте добре, загрейте зехтина в тиган и изсипете съставките. Леко се запържват.
Обяд: чиния зеленчуков потаж, 200 г месо на скара, салата от пресни зеленчуци по избор.
Вечеря: салата от риба тон със сусам.
Ще ви трябват: 2 чаши настъргано зеле, лук, 10 репички, ½ консерва риба тон.
Дресинг: 1 супена лъжица олио, 1 супена лъжица оцет/лимонов сок, 1 супена лъжица препечени сусамови семена, 1 кофичка кисело мляко.
Начин на приготвяне: Нарежете съставките и разбъркайте добре. Полейте с дресинга.
Ден 2
Закуска: салата и 2 варени яйца
За салатата са необходими: 1 чаша настъргано зеле, ½ чаша настъргани моркови, ½ чаша настъргано цвекло, 1 супена лъжица олио/зехтин
Обяд: чиния зеленчуков поташ, 200 г риба на скара, салата от пресни зеленчуци по избор.
Вечеря: салата с пиле на грил или консерва риба тон
Необходими са ви: 1 морков, 1 краставица, 1 чаша червено зеле, ½ праз лук, 1 чаша зелена салата/рукола, бейби спанак/, 1,5 супени лъжици олио, ½ супена лъжица лимонов сок, 150 г пиле на грил/консерва риба тон, кофичка кисело мляко.
Приготвяне: след като нарежете зеленчуците, смесете ги и ги подправете, добавете месото
Ден 3
Закуска: омлет с броколи и сирене.
Ще ви трябват: 2 яйца, ¾ чаша (70 г) броколи, 2 супени лъжици настърган кашкавал, 1 чаена лъжичка зехтин, сол, черен пипер, 1 чаша кисело мляко.
Начин на приготвяне: запържете парченцата броколи, след което добавете разбитите овкусени яйца. Леко омесете и добавете останалите продукти.
Обяд: чиния зеленчуков потаж, 150 г печена пържола, салата от пресни зеленчуци.
Вечеря: средиземноморска салата от риба тон.
Ще ви трябват: ¼ зелена салата, 100 г домати, ¼ червен лук, ½ краставица, ½ зелена чушка, 20 г сирене, 20 г маслини, ½ супена лъжица риган, ½ консерва риба тон в зехтин, 15 мл оцет/лимонов сок, ½
супени лъжици олио, 200 мл кисело мляко.
Приготвяне: Смесете риба тон, маруля, домат, червен лук, краставица и чушка. Добавете сиренето и маслините и киселото мляко. Разбъркайте допълнително, сложете сирене, маслини и залейте с оцет или
лимонов сок.
Ден 4
Закуска: омлет и салата.
Необходими са ви: 2 яйца, 100 г зеленчуци, 1 супена лъжица олио, 1 чаша кисело мляко/кефир, 1,5 чаши нарязана зелена салата, ½ супена лъжица олио, лимонов сок.
Начин на приготвяне: разбийте яйцата, добавете зеленчуците, олиото, зелената салата и киселото мляко/кефира. Подправете с ½ супена лъжица олио и лимонов сок.
Обяд: чиния потаж, 200 г бяло месо на скара, салата от пресни зеленчуци.
Вечеря: салата Цезар или салата с риба тон
Необходими са ви: 2 чаши нарязана маруля, ½ чаша настърган морков, ½ чаша настъргано цвекло, риба тон (½ консерва от 160 г), 30 г сирене фета, 1 чаена лъжичка зехтин, лимон вместо оцет, хималайска
сол, кофичка кисело мляко.
Приготвяне: добавяйте една по една съставка в купата. Подправете с олио и лимон.
Ден 5
Закуска: мъфини с чушки, гъби и яйца.
Необходими са ви: 2 яйца, ½ чаша гъби, ¼ чаша червена чушка, 20 г настърган кашкавал, 1 супена лъжица кисело мляко, 1,5 супени лъжици зехтин, сол, черен пипер на вкус, 50 г младо сирене.
Начин на приготвяне: Загрейте фурната на 180°C и намажете формата за мъфини с ½ супена лъжица зехтин. Задушете ситно нарязаните зеленчуци в ½ супена лъжица зехтин на средна температура до омекване,
подправете със сол и черен пипер. В отделна купа се разбиват яйцата, киселото мляко, солта и черния пипер. Напълнете формата така, че всяко отделение да се напълни до половината със зеленчуци, след
което го залейте с яйчената смес. Накрая добавете настърган кашкавал и печете 20 минути или докато мъфините станат златисто кафяви.
Обяд: чиния зеленчуков поташ, 200 г риба на скара, салата от пресни зеленчуци
Вечеря: витаминозна салата с кубчета месо.
Ще ви трябват: 1 чаша настъргано зелено зеле, 1 чаша настъргано червено зеле, ½ чаша настъргани моркови, ½ чаша настъргано цвекло, ½ чаша настъргана ябълка, 1 супена лъжица зехтин, лимонов сок
вместо оцет, хималайска сол , 100 гр пилешко бяло месо на скара.
Приготвяне: месото се слага в купа, добавят се зеленчуците и настърганата ябълка. Разбъркайте. Налива се олио и лимонов сок. Подправете.
Източник: "Телеграф"
Добави коментар