Ендокринологът Лариса Рогова разкри уникален и ефективен метод, който ще помогне на всеки за бързо и здравословно отслабване. Тайната е проста: тя съветва да се пие чаша топла вода преди хранене. Но освен това е необходимо да се консумира и супа. Супа за бързо отслабване
"Тя трябва да е умерено мазна, както и да има парченца месо и зеленчуци, които трябва да се сдъвчат старателно. Топлите супи помагат и за производството на холецистокинин и човек ще може да се насити с по-малко храна и да не преяжда. Освен това, при повишено ниво на пикочната киселина, супите с месен бульон, както с киселец и спанак са строго забранени. В случая могат да ядат супи само със зеленчуков бульон", споделя експертът.
"Чистите бульони са малко полезни: първо, в тях няма какво да се дъвче, а зъбите се нуждаят от натоварване, защото, ако дъвчем, се насищаме по-бързо. Второ, пюре супите се усвояват по-бързо и с по-ниски енергийни разходи, така че се складира повече енергия от необходимото", споделя ендокринологът.
Лекарят допълва още: "Около половин час преди хранене се препоръчва да изпиете чаша топла вода. Създава обем в стомаха и активира производството на един от хормоните на ситостта – холецистокинин".
Експертът пояснява, че в диетичнното хранене трябва да присъстват всякакви видове супи. Но за да се постигне отслабващ ефект те не трябва да са пасирани, в състава им трябва да има парченца продукти, както и да са умерено мазни.
Консумирайки доматена супа, си набавете порция антиоксидант ликопен, който намалява риска от рак и може да повлияе на понижаване на кръвното налягане. При варене на доматите се увеличава количеството на ликопен, получен от тях.
Ако добавите броколи към супите, този зеленчук ще е идеалното допълнение към запасите от витамини С, К, фолиева киселина и минерали (калций, калий, магнезий, мед и фосфор). Освен това ще осигурете на тялото порция сулфорафан. Това органично съединение от растителен произход има противовъзпалителни свойства.
Специалният аромат и вкус на гъбените супи има стимулиращ ефект върху секреторната функция на храносмилателната система. Гъбите имат уникален аминокиселинен състав и са богати на фосфор, калий, магнезий, желязо, натрий, калций и хлор. Въпреки това, поради съдържанието на хитин, целулоза и лигнин, гъбите са доста трудна за смилане храна.
Важно: Информацията е предоставена за справочни цели. Консултирайте се със специалист относно противопоказанията и страничните ефекти и в никакъв случай не се самолекувайте. При първите признаци на заболяване се консултирайте с лекар, предупреждава Actualno.com.
Добави коментар