Бадемовото мляко е много добър заместител на прясното мляко за всички, които имат непоносимост към лактозата. Богато е на белтъчини и изцяло здравословно. Много хора се ориентират към ядковите млека, понеже човешкото тяло не може да усвои прясното мляко. Прясното мляко съдържа лактоза, а ензима, нужен за разграждане на човешкото тяло се нарича лактаза. Хората произвеждат лактаза до детска възраст, което прави усвояването на прясното мляко невъзможно след определено време.
foter.comРецептата за бадемово мляко е изключително лесна.
Съставки:
- 1 чаша сурови бадеми
- 3-4 чаши минерална или филтрирана вода
- ванилия
-мед
Важно е да накиснете суровите бадеми във вода и да престоят една нощ така. По този начин се премахват ензимните инхибиторите на ядките и това ги прави още по-полезни за вас. Инхибиторите са защитния механизъм на ядките и пречат на тялото ви да ги усвои. Ензимните инхибитори пречат на нашите ензими да преработват веществата, получени от ядките. След като бадемите са се киснали във вода цяла нощ (може и денонощие, но тогава сменяйте водата) излейте водата и хубаво ги изплакнете. После сложете набъбналите ядки в блендер със изброените по-горе съставки. Ванилията и меда са по избор. Блендирайте няколко минути, като давате почивка на домашния робот. След това, прецедете през тензух получената смес. Може да съхранявате полученото ядково мляко в хладилник до 3 дни.
Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук:https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts
Добави коментар