Есента е вече тук и определено първото нещо, с което трябва да се съобразим, освен какво ще е облеклото ни за деня и на какъв тип храна ще заложим в менюто си.
Представям ви един от най-изтъкнатите есенни зеленчуци -
тиквата, която може да внесе много аромат, здраве и уникален вкус на трапезата ви. Погрижете се, ако не всеки ден, то поне 3 пъти в седмицата да присъства в гозбите, салатите и дори сутрешното
ви
смути.
Сега ви предлагам рецепта за екзотична салата за любителите на сладко-киселия вкус, която ще ви засити и в същото време ще ви зареди с енергия. Салатата е дело на фантазията ми, но със
сигурност ще допадне и на най-капризните сред вас.
Необходими продукти:
Thinkstock/Guliver
150 грама
тиква
3-4 листа зелена или червена салата
1 шепа рукола
1/2 червена чушка
3-4 броя репички
1/2 малка глава червен лук
2 супени лъжици сусам
1/2 чаена лъжичка люто чили
1 супена лъжица зехтин
1 супена лъжица сок от лимон или балсамико
хималайска сол на вкус
Пригответе тиквата на пара и я оставете на страна докато напълно изстине. В средно голяма купа накъсайте зелената или червена салата, нарежете репичките и останалите зеленчуци. Добавете и
тиквата. В сух тиган препечете сусама и добавете лютото чили. Бъркайте енергично за няколко секунди, докато не постигнете лек златист цвят и не усетите аромата на сусама. Добавете сусама към
салатата и гарнирайте с балсамико, лимон, хималайска сол и зехтин.
Да ви е сладко!
- iNews
- Novinite
- Econ
- Jenite
- Div
- Sporta
- FitWell
- Sportuvai
- Peika
- Programata
- Doctoronline
- News in English
Салата с тиква
Есен в менюто
Добави коментар