В свят, в който се предлагат безброй алтернативи на стандартните животински продукти, решихме да направим опит да си приготвим ядково сирене у дома. Подправките и чесънът придават на този деликатес типично френски вкус.
Необходими продукти
1 ½ чаши растително мляко (бадемово, оризово, соево, кокосово и т.н.)
½ чаша обелени бадеми
1 с. л. лимонов сок
1 с. л. бял пипер
2 с. л. морска сол
2 големи глави чесън
1 с. л. италиански микс от подправки
1 с. л. агар агар
2 с. л. тапиока
½ чаша вряла вода
За поръсване:
1 с. л. червен пипер
1 с. л. италиански микс от подправки
Начин на приготвяне
За тази рецепта ще ви бъдат необходими среден по размер тиган, блендер и формички за сиренето.
Поставете всичките съставки (без подправките за поръсване) в блендер и разбийте докато не се получи гладка смес.
Изсипете получената смес в средно голям тиган и постепенно увеличавайте температурата докато заври.След това намалете котлона на най-слабо.
След 5-10 мин. сместа ще придобие кремообразна консистенция. Когато това стане бързо изсипете във формичките.
Поставете формичките във фризера за 30 мин. или докато сместа се втвърди. След това извадете от формичките и внимателно поръсете и овъргаляйте в подправките – този краен щрих ще придаде на сиренето още по-приятна визия и вкус.
Добави коментар