Необходими Съставки
- пилешки бутчета - 3 - 4 бр.
- ориз - 1 ч.ч.
- тиквички - 2 бр.
- моркови - 2 бр.
- лук - 1 бр.
- сол
- черен пипер
- куркума
- олио - 80 мл
Приготвяне:
Сложете бутчетата да поврат с малко зърна черен пипер, след което ги извадете и прецедете бульона.
Загрейте мазнина и запържете накълцания ситно лук и настъргания или нарязан дребно морков.
Добавете пилешкото и нарязаната ситно тиквичка. Добавете ориза и всички подправки и разбъркайте хубаво.
Долейте от пилешкия бульон и оставете ястието да къкри, докато продуктите омекнат. При нужда се долива още малко бульон, докато оризът уври напълно
Добави коментар