В сезона на лапада сме и сега ви предлагаме една рецепта, останала в тефтера на баба от далечни години. Ето как да си направите здравословна закуска с малко калории, която да ви засити и зареди за дълго време през деня.
За една порция
Съставки:
- 3 яйца
- 4-5 листа пресен лапад, нарязан на ситно
- 50 г овче сирене, натрошено
- 1 супена лъжица масло или зехтин
- Сол и черен пипер на вкус
Инструкции:
- Разбийте яйцата в купа и ги подправете със сол и черен пипер.
- Загрейте маслото в тиган на среден огън.
- Добавете лапада и гответе за около 1-2 минути, докато омекне.
- Изсипете яйцата в тигана и гответе, като бъркате непрекъснато, докато сместа започне да се сгъстява.
- Когато яйцата са почти готови, добавете овчето сирене и разбъркайте добре.
- Сервирайте бърканите яйца веднага, докато са още топли.
Добави коментар