Летните месеци са идеални за по-лека храна. Затова и сега е времето да заложим на салатите като основни или допълнения към обяда и вечерята.
Детокс режимите са на мода в последните години. Но невинаги е нужно да минаваме на невъзможни режими, за да сме във форма и здрави. Понякога просто трябва да добавим повече свежи, сезонни зеленчуци към менюто ни, за да "изчистим” тялото от токсините.
PinterestНеобходими продукти
4 чаши кълнове
1 връзка репички
1 узряло авокадо
2 връзки зелен лук
¼ чаша тиквени семки
½ чаша слънчогледови семки
За дресинга
½ чаша студено пресован зехтин
¼ чаша прясно изцеден лимонов сок
1½ с. л. мисо паста
1 с. л. кафява захар или кленов сироп
1-2 с. л. вода
1 с. л. тахан (по желание)
Начин на приготвяне
Започнете като нарежете на тънко авокадото, репичките и зеления лук.
След това направете дресинга като поставите всички продукти в блендер. Смесете докато се смесят добре. При нужда добавете допълнително вода.
Запечете тиквените и слънчогледовите семки на тиган на средна температура. За да не прегорят разбърквайте непрекъснато докато станат готови.
Поставете продуктите за салата (без нарязаното авокадо) в голяма купа, след което изсипете дресинга.
Сервирайте като поръсите с парченцата авокадо.
Добави коментар