Ядките са вкусни, полезни, но много калорични.
Висока енергийна стойност имат бадемите, фъстъците, орехите, кашуто и лешниците.
По-добре е да ядете ядки като отделна закуска и в малки количества.
Ако все пак искате да ги хапнете с нещо, тогава внимавайте: изберете безопасна комбинация, за да не натоварвате стомашно-чревния тракт.
С какво можете да ядете ядки?
Ядките са доста съвместими с полукисели плодове.
Така че спокойно хапвайте фъстъци, лешници или орехи с ябълки, круши или череши.
В същото време не забравяйте за умереността: не правете диетата си твърде висококалорична.
С какво да не ядем ядки
Но не трябва да ядете ядки с месо. Да, тази комбинация е вкусна. И би изглеждало полезно.
Но има проблем: готовото ястие ще бъде твърде "тежко". Последици като тежест в стомаха и киселини могат да се почувстват. Освен това няма да е възможно да се говори за нормалното усвояване на полезните компоненти.
Освен това ядките не трябва да се консумират с извара. Тази комбинация сериозно увеличава натоварването на храносмилателната система.
И ядките не са "приятелски" със зеленчуците, съдържащи скорбяла. Ето защо не трябва да ядете орехи или кашу с картофи или цвекло: такава смес е много лошо смилаема. Имайте това предвид, когато приготвяте салати, пише 7kefa.com.
Добави коментар